descarregar PDF

3.1. Aprendre llegint

Un programa per enviar i rebre el correu electrònic

Un client de correu electrònic és un programa que instal·lem al nostre ordinador per enviar i rebre missatges de correu electrònic. El programa busca els missatges que arriben al servidor del nostre proveïdor d'Internet, i els descarrega quan li ho demanem. Sol tenir més utilitats que el correu web o webmail. Per exemple, l'agenda, el calendari, els filtres de correu brossa més acurats i la possibilitat d'enviar missatges xifrats.

Hi ha clients de correu gratuïts i n'hi ha de pagament. El de pagament més utilitzat és l'Outlook o Outlook Express de Microsoft, que ve instal-lat al sistema operatiu Windows. Per aquesta mateixa raó, també és un dels més atacats pels virus informàtics. En l'àmbit del programari lliure, un dels més coneguts és Mozilla Thunderbird, que funciona en Windows i en Mac. Inclou un sistema força eficient per filtrar el correu brossa, ja que millora en funció del que li anem indicant. Per al sistema operatiu Linux, podem utilitzar Evolution, que també és lliure.

 

Pàgina principal del Thunderbird

 

Pàgina principal de l'Outlook

Multifunció

Correcció de faltes d'ortografia, lectura de més d'un missatge alhora, filtre contra el correu brossa, agenda personalitzada, sincronització amb el telèfon mòbil o la PDA... El client de correu ofereix una gran quantitat d'opcions que ens fan més fàcil l'enviament de missatges i l'organització diària de les nostres tasques.

Els clients de correu que s'instal-len al nostre ordinador solen funcionar amb el protocol POP3. Molts correu web, com Gmail, també ofereixen l'opció de descarregar-se els missatges localment mitjançant aquest protocol.

Gmail també és compatible amb el protocol IMAP (Internet Message Access Protocol), que permet visualitzar els missatges de forma remota, sense haver de descarregar-los, com passa amb el POP. L'accés IMAP aprofita així una connexió a Internet més constant, mentre que l'accés POP pot resultar més adient per a usuaris que no estan sempre connectats a la xarxa.

El programari ens permet configurar més d'un compte de correu i organitzar-lo mitjançant safates. L'únic inconvenient és que, en tenir-lo al nostre ordinador, no podem consultar-lo des d'un altre lloc. No obstant això, la majoria de proveïdors d'Internet ofereixen una versió web del correu POP3. Així, sempre podrem consultar els missatges nous que anem rebent.

Enviament de missatges

Per enviar un correu electrònic, haurem de buscar la icona per a la creació d'un nou missatge. En funció del programa, serà "nou" o "crear". A Thunderbird, cal fer clic a "redacta". Trobarem aquesta opció al menú de navegació, assenyalada amb la icona d'un llapis, al costat de la llibreta d'adreces, la recuperació del correu i els botons de respondre, reenviar i esborrar, que només s'activen quan estem en un missatge.

El missatge s'obre en blanc, sense destinatari, ni assumpte, ni res escrit al cos del text. Haurem d'omplir totes aquestes opcions per poder-lo enviar.

 

Pàgina de missatge nou al Thunderbird

 

A l'apartat del destinatari, podem escriure-hi manualment l'adreça, si la sabem de memòria, o accedir a l'agenda de contactes, si la tenim emmagatzemada. Per exemple: maria@catalunya.cat. Una de les virtuts dels programaris client de correu és que tenen memòria; és a dir, si ja hem escrit algun cop l'adreça, ens apareixerà automàticament. Funciona de la mateixa manera que l'opció d'autocompletar en un cercador. Després, omplirem la caixa de l'assumpte amb un resum d'allò que volem dir. Per exemple, "anar al cinema". A continuació, escriurem el text a la caixa del cos.

L'estil de redacció dels correus electrònics no és ni tan formal com a les cartes ni tan informal com quan parlem per telèfon, per exemple. Així, no solem començar els missatges amb un "Benvolgut Sr. X", sinó simplement amb "Hola, X" o bé simplement "X,". Tot i això, sempre caldrà tenir en compte el context del missatge i la persona a qui va dirigit.

Al peu del missatge, afegirem el nostre nom i, si ho volem, el telèfon, la web, etc. Els programes permeten crear una signatura que s'afegirà automàticament al peu de tots els nostres missatges.

Amb el nostre correu, podem enviar qualsevol tipus de document sempre que el tinguem desat a l'ordinador. Tots els sistemes de correu, siguin correus web o programes instal·lats a l'ordinador, permeten enviar el que s'anomena arxius adjunts.

Per exemple, si volem escriure un correu electrònic per sol·licitar una feina, redactarem la carta de presentació al cos del text i hi afegirem un arxiu adjunt amb el nostre currículum. Per fer-ho, farem clic a "Adjunta", la icona identificada amb un clip, i ens apareixerà l'arbre de directoris i arxius del nostre ordinador. Aleshores, buscarem l'arxiu que volem incloure al missatge i el clicarem. D'aquesta manera, ens apareixerà a la finestra d'adjuncions que hi ha al costat de les caixes de remitent i d'assumpte. Si volem afegir-hi més arxius, s'aniran col·locant en aquest espai. Així, sempre sabrem el que estem enviant. Si ens equivoquem, només hem de seleccionar l'arxiu i prémer suprimir.

 

Adjuntant un fitxer amb Thunderbird

 

Si volem repensar el missatge que estem escrivint, tenim l'opció de desar-lo i continuar més tard. Un cop completat, farem clic a "Envia" i el missatge es lliurarà al destinatari. Ningú no pot garantir que el missatge arribi instantàniament, però hi ha una opció que ens permet saber si ha arribat a la bústia del destinatari. És l'anomenada "Confirmació de recepció", que s'activa a la barra d'eines (Opcions > Confirmació de recepció).

 

Activació de l'opció de confirmació de recepció